Nieuws

Tijden veranderen......ook voor de Zonnebloem Beegden

Zonnebloem afd. Beegden

TIJDEN VERANDEREN………OOK VOOR DE ZONNEBLOEM BEEGDEN
De Zonnebloem Beegden vierde op 23 juni haar 50 jarig bestaan. Het werd een gezellig feest met eten en drinken, muziek met zang en ruimte om foto´s van vroeger te bekijken en bovenal om gezellig bij te praten. Naast de huidige gasten, bestuur en vrijwilligers werden ook voormalige gasten en vrijwilligers persoonlijk uitgenodigd.
Maar…de Zonnebloem beleefde de laatste jaren roerige tijden zowel landelijk ,provinciaal, regionaal alsook lokaal. Dit kwam echt niet alleen door Corona maar ook door vele andere ontwikkelingen.
Binnen Beegden deden zich de laatste jaren vele zaken voor die gevolgen hadden voor de plaatselijke Zonnebloemafdeling. Doordat de groep gasten die tot de werkelijke doelgroep behoorden kleiner was geworden namen daarnaast ook een aantal trouwe vrijwilligers afscheid.Ook  werd er vanuit de gemeente aan deze kant van de maas de HOESKAMER+ in ´t Leuke in Beegden opgestart 3 dagen per week. De Zonnebloem ondernam diverse jaren gezamenlijke activiteiten met hen zoals een pannenkoekmiddag, paasviering en kerstviering. Vanuit een burgerinitiatief werd de BuurtHulp Beegden opgericht. Recentelijk is er ook 1 x per maand een “leuk eetpunt “ voor diegenen die samen willen eten. Daarnaast is er nog altijd de Open inloop en Zijactief waar natuurlijk ook gasten van de Zonnebloem aan deel kunnen nemen evenals diverse andere verenigingen. Ook verhuisden door toenemende zorg gasten noodgedwongen naar elders of overleden ze. Corona deed hier nog een schepje bovenop.
Zo werd de Zonnebloem afdeling Beegden razendsnel kleiner en kleiner. Reden voor het huidige bestuur en vrijwilligers om per 1 januari 2023 volledig te stoppen met het Zonnebloemwerk binnen Beegden. Dit ook in goed overleg met de huidige gasten, verenigingsconsulent en de gemeente. Jammer maar het is zoals het is.
We hebben er het volste vertrouwen in dat onze huidige gasten door de andere aanwezige activiteiten binnen Beegden niet in een zwart gat vallen. Ze maken nu al regelmatig gebruik van de vele mogelijkheden binnen Beegden en we wensen hen dan allen hier ook nog een mooie tijd toe.
Zo komt er , na 50 jaar, een einde aan een gouden initiatief van toen. In een andere tijd met andere behoeften en mogelijkheden zijn er nieuwe initiatieven die er voor zorgen dat mensen niet vergeten worden. Want dat blijft belangrijk….We zijn er voor elkaar en samen moeten we het doen. Dan kan er zoveel meer dan je denkt.

 
Lees verder

Hot Summer Night in Beegden als afsluiting van de vakantie

Harmonie Crescendo

‘Hot Summer Night’. De naam zegt het al: het wordt een spetterende namiddag en avond waarmee de zomervakantie wordt afgesloten. Voor de kids is er een springkussen en organiseren we verschillende workshops. Uiteraard staan er weer enkele foodtrucks, schenken we verfrissende drankjes en is er aan entertainment geen gebrek. Om 16.30 uur trappen we af met DJ Cropy die deze namiddag in stijl zijn muziek zal laten horen. Het maakt hem niet uit welk genre hij moet draaien, van house tot soul en hiphop/r&b, hij zorgt er sowieso voor dat de dansvloer vol staat en vol blijft!
 
Om 20.00 uur treedt vervolgens de bekende Coverband Da Vinci op. Da Vinci brengt niet alleen de rock-, pop- en discoklassiekers, maar neemt je mee op een muzikale reis langs alle muziekstijlen met artiesten zoals Barry White, Tina Turner, Bruce Springsteen, Marco Borsato en Total Touch. Meer? Dans mee op nummers van Kiki Dee, Mr Mister, Van Halen, Dolly Parton, Stevie Wonder, Pink, Eurythmics, Phil Collins, Pat Benatar en vele, vele anderen. De band kenmerkt zich door veel medleys ten gehore te brengen, wat resulteert in een constante flow van beat en muziek. Dit levert een muzikale competitie op de dansvloer die de feestvreugde verhoogt!
 
‘Hot Summer Night’ vindt plaats in het Park aan de Kruisstraat te Beegden dat geheel in stijl zal worden aangekleed zoals bekend van de vorige Local Market edities!
Loop gewoon het park in. Single, met vrienden of familie: de entree is gratis!
Lees verder

Vastelaoves programma 2023

De Jokers

PROGRAMMA VAN DE JOKERS 2022/2023 (onder voorbehoud)

Vrijdag 11 november 2022: Vastelaovendj insjete bij Ut Praothoes om 20.11 uur
Zaterdag 12 november 2022: Prinsuitroepen in ’t Leuke
Zaterdag 7 januari 2023: Boerenbal bij Cafe Cobben
Vrijdag 20 & Zaterdag 21 januari 2023: Bonte Avonden in ’t Leuke
Vrijdag 3 februari 2023: Gezetten verkoop
Zaterdag 4 februari 2023: Prinsenreceptie in ’t Leuke.
Donderdag 16 februari 2023: Jeugdsleuteloverdracht in Heel
Vrijdag 17 februari 2023: Schoolcarnaval
Vrijdag 17 februari 2023: Sleuteloverdracht in Heel
Zaterdag 18 februari 2023: Cafe Ut Praothoes
Zondag 19 februari 2023: Jokermis om 11.00 uur in de kerk
Zondag 19 februari 2023: Kinjermiddig in ’t Leuke aanvang 15.11 uur
Maandag 20 februari 2023: Optocht aanvang 14.11 uur. Om 16.33 uur Prijsuitreiking in ’t Leuke
Dinsdag 21 februari 2023: Sjloesbal in ’t Leuke aanvang 15.11 uur Aansluitend Monument inpakke bie ut Kapelke en Aaftreje Jeugdprinsenpaar
Woensdag 22 februari 2023: Askruuske halen 18.00 uur en aansluitend Hieëringe happe
Lees verder

Feestmiddag 23 juni Zonnebloem afdeling Beegden 50 jaar

Zonnebloem afd. Beegden

Op donderdagmiddag 23 juni a.s. viert de Zonnebloem afdeling Beegden haar 50 jarig bestaan. Dit feest is voor alle genodigden , bestaande uit (oud) gasten en (oud) vrijwilligers van de vereniging. Iedereen heeft een persoonlijke uitnodiging hiervoor gekregen.
Het feest begint om 12 uur met een gezamenlijke lunch in Gemeenschapshuis ´t Leuke in Beegden.
Gedurende de middag is er voldoende tijd om gezellig bij te praten over vroeger en nu. Ondertussen kan men kijken naar een doorlopende foto presentatie. Voor muziek en zang wordt ook gezorgd evenals voor koffie/thee met vlaai .Zo maken we er samen een mooie middag van.
Omdat we graag weten hoeveel mensen er komen vragen we alle genodigden om te laten weten VOOR  10 JUNI of ze WEL of NIET aanwezig zullen zijn. Dit kan door een mail te sturen naar begmwesterink@onsbrabantnet.nl  of even te bellen met Bea Westerink op telefoonnummer 0475 573142 of Toos  van Montfort 0475-572512. Laat u ons even iets weten ?  Hopelijk tot ziens op dit gouden jubileum van de Zonnebloem afdeling Beegden namens bestuur en vrijwilligers. 
 
Lees verder

Bericht 1 t/m 4 van de 1121 2 3 4 5 6 7 ... 28 »