Zaalvoetbalvere. De Heiputters

FC de Heiputters is een zaalvoetbalclub die het hart van de leden heeft gestolen. De gezellige sfeer die er altijd heerst is hier de oorzaak van. Al jaren hebben we vrijwel hetzelfde bestuur en ook de oudere spelersgroep speelt al jaren samen. Het is met deze groep al jaren erg gezellig in clubhuis ’t Jachthuis in Beegden.
Toen wij 3 jaar geleden aan verjonging toe waren zijn we van 1 naar 2 teams gegaan. Dit was organisatorisch een grote stap voor de club maar het bewaken van de clubcultuur en het behouden van de gezelligheid buiten het voetbal werd als grootste uitdaging gezien, zeker omdat er een 10-tal nieuwe spelers bijkwamen.

Nu,  een aantal jaar na de uitbreiding, kunnen we concluderen dat de club er alleen maar op vooruit is gegaan. De sfeer is gebleven, zelfs verbeterd. De uitstraling van die vanne Hei in Beegden en Heel is verbeterd. De club is op de kaart gezet. Inmiddels bestaat de club uit 4 teams. Het derde en vierde team speelt in de vierde klasse, Heiputters 2 in de derde klasse en het eerste team speelt al jaren in de tweede klasse. Dit team streeft erna de komende jaren de stap naar de eerste klasse te kunnen maken.

 

Spelers, supporters, bestuur en sponsoren zijn een familie die niet alleen zaterdags na het voetballen bij elkaar is maar ook gezamenlijk het nodige werk verzet om naast contributie- en sponsorgeld voldoende geld bij elkaar te halen om de club draaiende te houden.

Zo wordt jaarlijks rommel opgeruimd naast de Maas voor Stichting het Limburgs landschap. De wekelijkse Duitse Lotto, het Kermis kaarten en de Zomermarkt zijn ook jaarlijks terugkerende evenementen waarmee geld wordt verdiend voor de clubkas. Ook zijn er niet jaarlijkse acties waaraan de Heiputters hebben meegewerkt. Zo hebben de leden van de club zowel op het OLS in Kessenich als het OLS in Wessem, het Sportgala van de Gemeente Heel en de Benefietavond voor Stichting Intermobiel gewerkt.