Nieuws

Feestmiddag 23 juni Zonnebloem afdeling Beegden 50 jaar

Zonnebloem afd. Beegden

Op donderdagmiddag 23 juni a.s. viert de Zonnebloem afdeling Beegden haar 50 jarig bestaan. Dit feest is voor alle genodigden , bestaande uit (oud) gasten en (oud) vrijwilligers van de vereniging. Iedereen heeft een persoonlijke uitnodiging hiervoor gekregen.
Het feest begint om 12 uur met een gezamenlijke lunch in Gemeenschapshuis ´t Leuke in Beegden.
Gedurende de middag is er voldoende tijd om gezellig bij te praten over vroeger en nu. Ondertussen kan men kijken naar een doorlopende foto presentatie. Voor muziek en zang wordt ook gezorgd evenals voor koffie/thee met vlaai .Zo maken we er samen een mooie middag van.
Omdat we graag weten hoeveel mensen er komen vragen we alle genodigden om te laten weten VOOR  10 JUNI of ze WEL of NIET aanwezig zullen zijn. Dit kan door een mail te sturen naar begmwesterink@onsbrabantnet.nl  of even te bellen met Bea Westerink op telefoonnummer 0475 573142 of Toos  van Montfort 0475-572512. Laat u ons even iets weten ?  Hopelijk tot ziens op dit gouden jubileum van de Zonnebloem afdeling Beegden namens bestuur en vrijwilligers. 
 
Lees verder

Wood & Brass: muzikale ontmoeting.

Harmonie Crescendo

Op zondag 12 juni ontmoeten Brassband Smeermaas (B) en Harmonie Crescendo elkaar in cultureel centrum Don Bosco in Heel. Beide orkesten zitten volop in de muzikale opbouw na een lange covid-lockdown.

Om 18.30 uur opent Brassband Smeermaas het concert. De band neemt jaarlijks o.l.v. Danny Aerden deel aan het Belgisch Brassband Kampioenschap en heeft zich inmiddels in de 1st section geclassificeerd. Op hun programma staan een vijftal werken van o.a. Tsjaikovski en Reed in een speciale brassbandbewerking. Ook zijn grote rollen weggelegd voor solisten uit het orkest op flügelhorn, cornet en euphonium.

Aansluitend betreedt Harmonie Crescendo o.l.v. Martijn Pepels het podium. Het orkest uit Beegden zit in het voorbereidingstraject richting concoursdeelname in Zutphen en beide werken staan tijdens dit concert op het programma. “The Wind in the Willows” is gebaseerd op het bekende kinderboek van Kenneth Grahame en beschrijft de gebeurtenissen van Rat, Mol, Das en Pad. In vier delen brengt componist Johan de Meij deze personages muzikaal tot leven. Mysterieuze klanken uit het Midden-Oosten in een kleurrijke orkestratie bepalen de sfeer in “Persis”. Met een betoverend liefdesthema en een flitsende finale componeerde James Hosay dit spectaculaire concertwerk

Wij hopen vele muziekliefhebbers in CC Don Bosco te mogen begroeten tijdens dit gratis toegankelijke Ontmoetingsconcert.
Lees verder

Allemaal Blaasmuziek! : slotuitvoering

Harmonie Crescendo

Onlangs volgden de leerlingen van de groepen 3 en 4 het project “Allemaal Blaasmuziek”, ontwikkeld en opgezet door de muziekopleiding Myouthic. De afsluiting van het muziekproject vindt op vrijdag 13 mei plaats van 19.00-20.00 uur in Gemeenschapshuis ’t Leuke en hier nodigen we jullie allemaal van harte voor uit!

Vanaf 18.30 uur is de zaal al geopend om te luisteren en kijken naar de repetitie van de Speelgroep, de starters. De kinderen van groep 3-4 zullen hierna met de muzikanten van de jeugdharmonie optreden. Samen worden enkele muziekwerkjes uitgevoerd, ondersteunt door o.a. boomwhackers, zang, ritme en expressie. Ook mogen de dirigeermaestro’s het grote jeugdorkest dirigeren.

Dit “Meespeelconcert” zal ook dit keer, na twee stille coronajaren, beslist weer een leuke en feestelijke happening worden die voor iedereen aan te bevelen is! En... het is natuurlijk voor de kinderen heel leuk om hun school- en klasgenootjes aan te moedigen.

Misschien dat u en uw kind(eren) tijdens dit optreden ook enthousiast raken door het “samen muziek maken”? Dan is er de mogelijkheid om zich aan te melden voor de cursus van 2022. Dit kan uiteraard de base/blokfluitcursus zijn maar er is ook een voorloper: Kortjakje. Eventueel kan ook direct gestart worden met slagwerk of op een blaasinstrument. Wij helpen jullie ter plekke graag aan informatie!
Lees verder

50 jaar Zonnebloem Beegden

Zonnebloem afd. Beegden

De Zonnebloem afdeling Beegden bestaat dit jaar 50 jaar. Reden om hier extra aandacht aan te geven.
De afgelopen 2 jaar werden de groepsactiviteiten ,op een enkel uitstapje na, stil gelegd. Het zonnebloemwerk ging echter gewoon door, alleen anders.
De gasten werden regelmatig met een attentie verrast. Soms in de vorm van iets lekkers, dan weer met een bloemetje. De vrijwilliger bleef,afhankelijk van de maatregelen en wens van de gast, soms ook een kop koffie/thee drinken, op afstand als het moest. Het was een rare tijd maar niemand werd vergeten.
Dit jubileumjaar willen we dan ook extra vieren. We beginnen op 12 Mei met een gezamenlijke lunch in Wessem.
Ook staat er op 23 juni een feestmiddag in ´t Leuke gepland. Verdere informatie hierover volgt nog.
Lees verder

Bericht 1 t/m 4 van de 1091 2 3 4 5 6 7 ... 28 »