Nieuws

De gebundelde collecte Beegden 2020

Beste inwoner van Beegden,

Dit jaar vindt voor de zesde keer de  gebundelde collecteweek in Beegden plaats van 15 tot en met 21 Maart.  In de week voorafgaand aan deze gezamenlijke collecteweek wordt een envelop, met bovenstaand logo, met hierin een intekenformulier huis aan huis bezorgd. Bewaar deze envelop met logo en intekenformulier goed! Deze wordt namelijk in de collecteweek bij u thuis opgehaald.

De 7 deelnemende landelijke collectes zijn: Nierstichting, Longfonds, HandicapNL , KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Brandwondenstichting en ReumaNederland.

Naast deze gebundelde collecte is het mogelijk dat er nog andere collectes plaatsvinden die niet kunnen deelnemen aan deze gebundelde collecte. Een voorbeeld hiervan is de collecte vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds , die afwisselend jaarlijks door de plaatselijke harmonie en schutterij wordt gehouden.

Wij hopen dat de inwoners van Beegden dit initiatief goed blijven ontvangen en met gulle gift alle  collectes blijven ondersteunen.
Lees verder

Music for Freedom

Harmonie Crescendo

Tijdens het “Beegden Bevrijd!”-weekend verzorgt Harmonie Crescendo op zaterdag 16 november de muzikale totaalvoorstelling “Music for Freedom”. Muziek, beelden en anekdotes vertellen het verhaal van het dorp in de oorlogsjaren. Het harmonieorkest wordt daarbij in enkele nummers verrijkt met twee solisten: Marjolein Heijltjes en Janne Sars.
 
Marjolein Heijltjes ronde in 2013 in Tilburg de MusicAllFactory Musicalopleiding met succes af en had direct na haar afstuderen haar eerste professionele hoofdrol te pakken. Momenteel is zij als freelance zangeres/actrice/presentatrice betrokken bij diverse projecten. Zij is leadzangeres bij 10 Feet Up en bij Die Powerhosen en ze is ook als solist te boeken voor concerten, bruiloften en evenementen. Ze is inzetbaar als Vocal Coach geeft les aan kinderen, volwassenen en zanggroepen.
 
Janne Sars werd na het behalen van haar Pabo-diploma aangenomen aan het conservatorium van Maastricht. Janne speelt jaarlijks in het operaorkest van de ‘Zomeropera’ in Kasteel Alden-Biesen (B) en is actief in diverse kamerorkesten en ensembles en als remplaçant bij het Limburg Symfonie Orkest en de Philharmonie Zuidnederland. Naast dat Janne ook op diverse locaties vioolles geeft, staat ze sinds enkele jaren weer voor de klas als muziekdocent! Behalve muzieklessen aan de basisschool verzorgt zij via Stichting Myouthic ook blokfluitlessen, muziektheorie en diverse educatieve muziekprojecten.
 
Beiden zijn respectievelijk vocaal en instrumentaal te bewonderen tijdens “Music for Freedom” in nummers van Schindler’s List, Marlène Dietrich en Vera Lynn. Marjolein Heijltjes zal ook na de pauze het podium betreden tijdens het optreden van BigBandBeeg uit Grevenbicht.
Entreekaarten à €7,50 zijn te koop via ATEP – Beegden en via www.crescendo-beegden.nl
Deze muzikale totaalvoorstelling vindt plaats in gemeenschapshuis ’t Leuke te Beegden. De aanvang is om 20.00 uur en om 19.30 uur worden de deuren van de zaal geopend.
Lees verder

Herfstklanken in Beegden: stappen & klappen !

Harmonie Crescendo

Op zondag 29 september vindt het derde “Stappen & Klappen” concert plaats. Medewerking aan dit muzikale middagprogramma verlenen Harmonie Crescendo – Beegden, Harmonie Sint Aemiliaan – Bleijerheide en de Stichting “Vrienden van de Beegderheide”.
 
Om 13.30 uur start vanaf Gemeenschapshuis ’t Leuke, Leukenstraat 6 te Beegden een mooie herfstwandeling over de Beegderheide o.l.v. een natuurgids van de stichting. De route leidt tevens langs een aantal muzikale passeerpunten opgeluisterd door jeugdmuzikanten van Harmonie Crescendo.
 
De wandeling eindigt om 15.00 uur weer bij het gemeenschapshuis ‘t Leuke. Daar zullen aansluitend de  harmonieorkesten uit Beegden en Bleijerheide een matineeconcert zullen verzorgen. Onder het genot van een drankje kunt u hier nog tot ca. 16.30 uur genieten van de “Herfstklanken” van respectievelijk Harmonie Crescendo en Harmonie Sint Aemiliaan.
 
Deelname aan de wandeling bedraagt €2,50 waarbij u een consumptiebon ontvangt die tijdens het matinee te nuttigen is.
Wandelt u niet mee? Dan bent u natuurlijk om 15.00 uur ook van harte welkom in het Gemeenschapshuis!
Lees verder

Collecte Kinderfeesten Beegden

Stg. Kinderfeesten Beegden

De Stichting Kinderfeesten houdt haar jaarlijkse collecte in de week van 26 augustus t/m 31 augustus 2019.
Met deze gelden en met de subsidie van de Gemeente Maasgouw worden de onderstaande Kinderfeesten in Beegden bekostigd:
  • St. Maartensviering
  • St. Nicolaasintocht
  • Koningsdagviering

Alvast bedankt voor uw gift namens alle Beegdense kinderen en de Stichting Kinderfeesten Beegden.
Lees verder

Bericht 1 t/m 4 van de 851 2 3 4 5 6 7 ... 22 »