RK Parochie Heilige Martinus

De parochie Beegden is toegewijd aan Sint Martinus uit Tours (Frankrijk) en wordt sinds 1242 vermeld in de archieven. Een beeld van de Heilige Martinus is te zien boven de hoofdingang van de kerk

 

Twee dagen voor de bevrijding van Beegden in WO II heeft de Duitse Wehrmacht de kerk en toren opgeblazen. Na de bevrijding werd een nieuwe kerk gebouwd. De nieuwe toren verrees in 1955.

 

De kerk is gelegen aan de rand van Beegden. Vanaf de toren heeft men zowel een prachtig uitzicht over de uiterwaarden van de Maas, als over de Beegderhei. De kerk is een ontmoetings- plek bij kerkelijke vieringen, maar doet ook dienst bij concerten.

 

Het kerkelijk zangkoor luistert de vieringen in het weekeinde, op feestdagen en bij uitvaart- diensten op. Het parochiële kerkhof wordt onderhouden door een groep vrijwilligers.

 

De parochie is onderdeel van het cluster Emmaüs. In bijeenkomsten met vrijwilligers wordt gewerkt aan onderlinge afstemming van parochiële taken. De diaken begeleidt de kinderen bij de voorbereiding op de Eerste H. Communie en het H. Vormsel. Uiteraard worden hierbij ook de ouders betrokken, die in werkgroepen de vieringen mee voorbereiden.