Nieuws

Wood & Brass: muzikale ontmoeting.

01-06-2022 | Harmonie Crescendo

Op zondag 12 juni ontmoeten Brassband Smeermaas (B) en Harmonie Crescendo elkaar in cultureel centrum Don Bosco in Heel. Beide orkesten zitten volop in de muzikale opbouw na een lange covid-lockdown.

Om 18.30 uur opent Brassband Smeermaas het concert. De band neemt jaarlijks o.l.v. Danny Aerden deel aan het Belgisch Brassband Kampioenschap en heeft zich inmiddels in de 1st section geclassificeerd. Op hun programma staan een vijftal werken van o.a. Tsjaikovski en Reed in een speciale brassbandbewerking. Ook zijn grote rollen weggelegd voor solisten uit het orkest op flügelhorn, cornet en euphonium.

Aansluitend betreedt Harmonie Crescendo o.l.v. Martijn Pepels het podium. Het orkest uit Beegden zit in het voorbereidingstraject richting concoursdeelname in Zutphen en beide werken staan tijdens dit concert op het programma. “The Wind in the Willows” is gebaseerd op het bekende kinderboek van Kenneth Grahame en beschrijft de gebeurtenissen van Rat, Mol, Das en Pad. In vier delen brengt componist Johan de Meij deze personages muzikaal tot leven. Mysterieuze klanken uit het Midden-Oosten in een kleurrijke orkestratie bepalen de sfeer in “Persis”. Met een betoverend liefdesthema en een flitsende finale componeerde James Hosay dit spectaculaire concertwerk

Wij hopen vele muziekliefhebbers in CC Don Bosco te mogen begroeten tijdens dit gratis toegankelijke Ontmoetingsconcert.


Terug naar nieuwsoverzicht