Nieuws

Tijden veranderen......ook voor de Zonnebloem Beegden

07-09-2022 | Zonnebloem afd. Beegden

TIJDEN VERANDEREN………OOK VOOR DE ZONNEBLOEM BEEGDEN
De Zonnebloem Beegden vierde op 23 juni haar 50 jarig bestaan. Het werd een gezellig feest met eten en drinken, muziek met zang en ruimte om foto´s van vroeger te bekijken en bovenal om gezellig bij te praten. Naast de huidige gasten, bestuur en vrijwilligers werden ook voormalige gasten en vrijwilligers persoonlijk uitgenodigd.
Maar…de Zonnebloem beleefde de laatste jaren roerige tijden zowel landelijk ,provinciaal, regionaal alsook lokaal. Dit kwam echt niet alleen door Corona maar ook door vele andere ontwikkelingen.
Binnen Beegden deden zich de laatste jaren vele zaken voor die gevolgen hadden voor de plaatselijke Zonnebloemafdeling. Doordat de groep gasten die tot de werkelijke doelgroep behoorden kleiner was geworden namen daarnaast ook een aantal trouwe vrijwilligers afscheid.Ook  werd er vanuit de gemeente aan deze kant van de maas de HOESKAMER+ in ´t Leuke in Beegden opgestart 3 dagen per week. De Zonnebloem ondernam diverse jaren gezamenlijke activiteiten met hen zoals een pannenkoekmiddag, paasviering en kerstviering. Vanuit een burgerinitiatief werd de BuurtHulp Beegden opgericht. Recentelijk is er ook 1 x per maand een “leuk eetpunt “ voor diegenen die samen willen eten. Daarnaast is er nog altijd de Open inloop en Zijactief waar natuurlijk ook gasten van de Zonnebloem aan deel kunnen nemen evenals diverse andere verenigingen. Ook verhuisden door toenemende zorg gasten noodgedwongen naar elders of overleden ze. Corona deed hier nog een schepje bovenop.
Zo werd de Zonnebloem afdeling Beegden razendsnel kleiner en kleiner. Reden voor het huidige bestuur en vrijwilligers om per 1 januari 2023 volledig te stoppen met het Zonnebloemwerk binnen Beegden. Dit ook in goed overleg met de huidige gasten, verenigingsconsulent en de gemeente. Jammer maar het is zoals het is.
We hebben er het volste vertrouwen in dat onze huidige gasten door de andere aanwezige activiteiten binnen Beegden niet in een zwart gat vallen. Ze maken nu al regelmatig gebruik van de vele mogelijkheden binnen Beegden en we wensen hen dan allen hier ook nog een mooie tijd toe.
Zo komt er , na 50 jaar, een einde aan een gouden initiatief van toen. In een andere tijd met andere behoeften en mogelijkheden zijn er nieuwe initiatieven die er voor zorgen dat mensen niet vergeten worden. Want dat blijft belangrijk….We zijn er voor elkaar en samen moeten we het doen. Dan kan er zoveel meer dan je denkt.

 


Terug naar nieuwsoverzicht