St. Maartensviering

Datum:Vrijdag 10 November 2023
Tijd:18.30
Locatie:St. Martinuskerk
Georganiseerd door:Stg. Kinderfeesten Beegden / Stg. Kindervakantiewerk Beegden
Vrijdag 10 november vieren we in Beegden het jaarlijkse feest van Sint Maarten in de St. Martinuskerk. Natuurlijk mogen de lampionnen mee naar binnen om zo het mooie en warme St. Maartensgevoel uit te dragen.
 
Om 18.30 uur wordt het beroemde verhaal voorgelezen en uitgebeeld door leerlingen van de basisschool: Sint Maarten arriveert met zijn soldaten bij de stadsmuur en een arme bedelaar zal uiteindelijk een stuk van de soldatenmantel ontvangen.
Hierna zingen we het Sint Maartenslied dat de kinderen op school hebben geleerd en dat ook te vinden is op de KVW-site www.kvwbeegden.nl
Aansluitend trekken we onder begeleiding van de Drumband van de schutterij in een grote lampionnenoptocht naar de grote Sint Maartenshoop op de Oosderweg.
 
Als de brandstapel is ontstoken kunnen we genieten van het licht en de warmte van het vuur. Alle Beegdense kinderen tot en met groep 8 van de basisschool worden hier getrakteerd op warme chocomel en een lekkere wafel.

Momenteel gelden géén coronarestricties voor deze festiviteit. Wij hopen dan ook dit jaar weer vele kinderen, ouders en andere belangstellenden te mogen begroeten. Houd echter onze online publicaties in de gaten voor eventuele wijzigingen!