Harm. Crescendo: Muziek over de Maas

Datum:Zaterdag 13 Mei 2023
Tijd:19.30
Locatie:Gemeenschapshuis 't Leuke
Georganiseerd door:Harmonie Crescendo
Zaterdag 13 mei organiseert harmonie Crescendo een concertavond in gemeenschapshuis ’t Leuke te Beegden onder de naam “Muziek over de Maas”.
Maasbracht en Beegden zijn de twee Maasdorpen waaruit de muziekkorpsen komen die deze avond zullen verzorgen. De optredens benadrukken tevens het landelijke themajaar ‘Kracht van Water’.
 
Om 19.00 uur wordt het concert geopend door de Jeugdharmonie van Crescendo die voor het eerst onder leiding staat van Jurjen Daemen. Ondanks zijn korte aanstelling heeft de nieuwe dirigent al een verrassend en gevarieerd programma in weten te studeren.
Hierna is het de beurt aan de muzikanten van de Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht. Het gerenommeerde orkest staat al enkele jaren onder leiding van Richard Dols en heeft zich stevig verankerd in de eerste divisie. Zij brengen een afwisselend programma met o.a. werken van Reed en Ferrer. In Misty, de bekende jazzstandard van Eroll Garner, zal de solistische partij worden vertolkt door Ellen van Cruchten.
De concertavond zal worden afgesloten door Harmonie Crescendo onder leiding van Martijn Pepels die na een druk concoursjaar zijn begonnen aan nieuw repertoire. Het programma is een mix van stijlen: van Tschaikowski’s Andante Cantabile tot aan een compilatie van Duitse kult-hits uit de jaren ’80. De muziek uit de ‘How to train your dragon’-filmreeks beleeft deze avond zijn première.

Bekijk meer activiteiten van Harmonie Crescendo