Nieuws

Gebundelde collecte: 7 t/m 14 April

Dit jaar vindt voor de tiende keer de gebundelde collecteweek in Beegden plaats. In week 14, van 30 maart tot en met 6 april, zal een envelop met logo huis aan huis bezorgd worden. Hierin zit een brief met op de achterzijde een intekenformulier.

Op het intekenformulier kunt u aangeven hoeveel u aan welke goede doelen wilt geven. Het totaal bedrag doet u dan, samen met het ingevulde intekenformulier, in deze envelop. Via het formulier kan de werkgroep zien naar welk goed doel welk bedrag gaat. Alles gebeurd anoniem. Bewaar deze envelop met brief daarom goed.

In week 15, van 07 tot en met 14 april, zullen collectanten deze envelop met het intekenformulier en het collectegeld bij u ophalen. De collectanten zijn in het bezit van een collectebus met ons logo en een identificatiepas. Mocht u door omstandigheden niet thuis zijn in de collecteweek, dan kunt u uw bijdrage in de envelop met intekenformulier nog tot en met 14 april 12.00 uur in de brievenbus doen bij: Toos van Montfort, Heerstraat Noord 13 OF José de Kwaadsteniet, St. Servaasstraat 11 in Beegden.

De 7 deelnemende landelijke collectes hopen op uw geldelijke steun en de werkgroep hoopt op ondersteuning van dit initiatief door de inwoners van Beegden. De werkgroep zal ervoor zorgen dat uw bijdrage bij de desbetreffende goede doelen komen.

Enkele weken na de collecteweek zullen zij de opbrengsten per collecte bekendmaken via ’t Waekblaad en op de site van www.trefpuntbeegden.nl. Ook dit jaar zal Jumbo Heerschap uit Heel de gezamenlijke collecte ondersteunen door de giften via de statiegeldflessenactie te schenken.
Lees verder

Beegden's Got Talent *the next generation*

Harmonie Crescendo

BEEGDEN'S GOT TALENT  *THE NEXT GENERATION*

“Speel je met vrienden in een bandje, zing je de sterren van de hemel? Kun je niet stilzitten? Zit je met een groep op dansles of streetdance? Misschien hou je van goochelen? Of ben je muzikaal en speel je de mooiste nummers op piano, gitaar, viool of ander instrument? De “mainstage” in Beegden is dan op zondag 29 oktober helemaal voor jou!”

Met bovenstaande tekst heeft Harmonie Crescendo uit Beegden een 12-tal jonge talenten uit Beegden en omstreken gevonden om voor publiek hun kunsten te vertonen. Ook zal The Crescendo Orchestra de artiesten bij diverse optredens begeleiden. En… elke artiest is een winnaar want Beegden’s Got talent heeft geen jury!

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren: we hopen ook voor deze editie weer op een bomvolle en spetterende middag. De entree bedraagt €5 maar de kids mogen uiteraard gratis naar binnen!
Beegden’s Got Talent vindt plaats op zondag 29 oktober in gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden en begint om 15.00 uur.
Lees verder

Hot Summer Night 2.0 in Beegden

Harmonie Crescendo

'Hot Summer Night’. De naam zegt het al: het wordt een spetterende namiddag en avond waarmee de zomervakantie wordt afgesloten. Voor de kids is er een springkussen en organiseren we verschillende workshops. Uiteraard staan er weer enkele foodtrucks, schenken we verfrissende drankjes en is er aan entertainment geen gebrek. Om 15.00 uur trappen we af met de regioband L-Star gevolgd door Presto Pronto, de “beruchtste akoestische band uit Roermond en omstreken”. Beide bands bestaan uit enthousiaste rasmuzikanten!

Om 20.00 uur treedt vervolgens de bekende Coverband Madison op. Zes ervaren muzikanten bundelen hun talenten en tot een geoliede machine van ijzersterk muzikaal niveau. Met hun aanstekelijk enthousiasme en hoge fun-factor nemen de meiden en jongens van deze band hun publiek mee op een muzikale reis door de tijd, vol recente hits, tijdloze classics, meezingers, meeslepende medleys en mash-ups. Pop, rock, disco, soul, salsa, 100% NL en zelfs schlagers; Madison speelt het allemaal. Ook voor verzoekjes vanuit het publiek draaien zij hun hand niet om; bring it on! Madison maakt van deze Hot Summer Night een spetterend feest!

‘Hot Summer Night’ vindt plaats in het Park aan de Kruisstraat te Beegden dat geheel in stijl zal worden aangekleed zoals bekend van de vorige Local Market edities!
Loop gewoon het park in. Single, met vrienden of familie: de entree is gratis!
Lees verder

Vikingen bij het KVW van Beegden!

Stg. Kindervakantiewerk Beegden

Het Kindervakantiewerk van Beegden staat deze zomer helemaal in het teken van de komst van de Vikingen!
Hieronder het verhaal van Quibøs Grootbuik. Lees het helemaal op onze website www.kvwbeegden.nl
 
In 823 was Quibøs Grootbuik de meest gevreesde Vikinghoofdman van het hoge noorden. Hij maakte samen met zijn stoere Vikingmannen en -vrouwen barre plundertochten van de IJzige IJszeeën in het noorden tot aan de Warme Wateren in het zuiden. Vele schatten werden buitgemaakt waardoor hun stam de grootste en machtigste werd van het hoge noorden.
Tijdens hun laatste rooftocht kwamen Quibøs en zijn bemanning aan op een onbekend eiland waarvan de twee steden Teskjavik en Beegdinavië veel rijkdom bezaten. De inwoners werden compleet verrast door de Vikingen die alles plunderden. Zelfs het kasteel van koning Åuwe Tes werd leeggeroofd: nog nooit hadden de Vikingen zoveel rijkdom gezien.
Alles werd verzameld in een skatbryst, een grote schatkist. Maar het gewicht was zó zwaar dat Quibøs de goden om hulp vroeg. Loki, de god van chaos, leugens en onrust wilde wel helpen met zijn magie maar hij verlangde een offer zodat hij de sterkste god zou worden. Njord de god van de zee werd daarop woedend en zorgde voor een zware storm op zee: regen, hagel, harde wind en golven van wel 20 meter waardoor het schip van Quibøs Grootbuik zonk…

 
We zijn nog op zoek naar decoratiespullen voor het Vikingterrein maar zeker ook bouw- en knutselmateriaal zoals spijkervrij timmerhout, planken, platen, gordijnen en witte lakens.
Heb je spullen die mogelijk interessant kunnen zijn? Neem dan contact op met KVW via info@kvwbeegden.nl
I.v.m. de aangescherpte milieueisen komen we langs om te kijken of we de spullen kunnen gebruiken. Bij akkoord wordt het vrijdag 18 augustus (binnen Beegden) opgehaald.
Lees verder

Bericht 1 t/m 4 van de 1241 2 3 4 5 6 7 ... 31 »